02-07-2021
Vandaag was het eindelijk zover.. Het schoolreisje van de groepen 1-2! We vertrokken met de bus richting Peewee in Posterholt. We hebben daar geklommen, gesprongen, gegleden, gevoetbald en nog veel meer! Zoals jullie op de foto's kunnen zien, hebben we een super leuke dag gehad! 


08-07-2021
De afgelopen periode hebben we het veel over sprookjes gehad. Als afsluiting mochten de kinderen ook hun eigen sprookje schrijven. Wij zijn trots op de mooie resultaten!
03-06-2021

Nu het zonnetje schijnt, kunnen we weer lekker spelen in de zandbak. Koekjes maken, kuilen graven en torens bouwen.23-04-2021
Vandaag hebben we in de eigen groep de koningsspelen gevierd. In de ochtend zijn we begonnen met het liedje 'zij aan zij' te zingen en te dansen. Tijdens de werkles hebben we een werkboekje over de koningsspelen gemaakt. Daarnaast hebben we nog een leuk kroontje mogen maken. 

In de middag hebben we buiten nog een spellen parcours mogen doen. Kijk maar eens naar de foto's om te zien hoe gezellig onze koningsspelen waren!
01-04-2021

Deze week zijn we gestart met het project 'Omgaan met de natuur'. Natuur vind je in het klein: in de tuin, in het park, in de berm en de sloot. En in het groot: in de zee, in het bos en op de hei. In dit project onderzoeken de kinderen planten en dieren en hun omgeving, waardoor ze kennis opdoen over de natuur.
Het doel van dit project is dat kinderen leren dat planten en dieren afhankelijk zijn van elkaar. Ze leren ook dat mensen niet zonder planten en dieren kunnen leven. Ze beseffen dat we daarom zuinig met de natuur moeten omgaan. We hebben als start van het project samen zaadjes geplant. 

   

25-03-2021
Afgelopen week zijn we begonnen met het thema "De mooiste vis van de zee". Alleen al de glitters in het boek zorgden voor enthousiaste reacties. Toen we het boek gelezen hadden merkten we dat het verhaal ook over vriendschap en delen ging. Iedereen was het ermee eens dat vrienden heel belangrijk zijn en dat je daar blij van wordt. Na het lezen van het boek hebben we buiten samen tikkertje gespeeld. Dat vonden we allemaal super leuk!

Verder zijn we begonnen met het knutselen van onze eigen 'mooiste vis van de zee'. We zijn allemaal heel erg trots op het eindresultaat.


 

Afsluiting project Jeelo
Vorige week hebben we het thema: 'Maken van je eigen product' afgerond. In alle klassen hebben we een cake gebakken! In het thema hebben we geleerd hoe je moet wegen, waar je kunt zien wat je allemaal nodig hebt en hoe je het eerlijk moet verdelen.

Nadat we de eieren, de boter, het water en de cakemix hadden gemixt, was het tijd om de cake in de oven te zetten. Het begon al snel heerlijk te ruiken door de hele school. Toen de cake klaar was hebben we de cake eerlijk verdeeld en daarna lekker opgesmikkeld. 


11-03-2021

  
 Een kralenplank maken

  
 Een rijmtekening maken

 
 Lekker tellen

11-02-2021
Normaal gesproken zouden we deze week volop in de ban zijn van de vastelaovend, maar helaas gaat dat dit jaar niet door. Wel kregen we een andere leuke verrassing deze week..... een dik pak sneeuw!!! Dus daar zijn we dan ook direct mee aan de slag gegaan. Lekker buiten spelen in de sneeuw, mooie wintertekeningen maken en verven op zwart papier! Heerlijk genieten weer samen met de kinderen!

    

   

 

   

22-01-2021
Het nieuwe jaar is een beetje anders begonnen dan normaal. We moeten namelijk allemaal op afstand werken. Deze week is alweer de 3e week van het thuisonderwijs. We hebben hard gewerkt aan alle opdrachten en gebeld met de juffen. Tijdens het videobellen hebben we leuke activiteiten zoals spelletjes, tekenen en voorlezen gedaan. Leuk om de verhalen van de kinderen te horen. Vooral de foto opdrachten en het spelen met de sneeuw was dikke pret. Ook een dikke pluim voor alle papa's, mama's, opa's, oma's en andere mensen die thuis heel erg goed hun best doen. We hopen dat we jullie weer snel mogen zien!
De kinderen van het Pirateneiland hebben op maandag 7 december de weekopening verzorgd. Hier laten we werkjes zien en hebben we een liedje en versje laten horen! 
Verder zijn we onze klas aan het versieren voor kerst. We hebben zelf kerstballen in de kerstboom gehangen. Ook zijn we bezig met het knutselen van onze eigen kerstballen. Deze kerstballen versieren we met verschillende patronen. Dit gaat al best goed.


04-12-2020
Vandaag is Sinterklaas op bezoek geweest. Wat was dit gezellig! We zijn begonnen met alle kinderen in de aula. Daar hebben we liedjes gezongen en kwam Sinterklaas binnen. Hij vertelde dat zijn pieten helaas niet mee konden komen. Dit werd in een filmpje van de pieten allemaal uitgelegd. De pieten waren namelijk verkouden. Maar Sinterklaas had natuurlijk wel een hulpje nodig. Piet Jill (stagiaire) heeft Sinterklaas toen geholpen. Zo kon de viering toch gewoon doorgaan. We hebben vervolgens een versje opgezegd en een dansje gedaan voor Sinterklaas. Dit ging super goed! Daarna zijn we terug naar de klas gegaan met de cadeautjes die we van de Sint gekregen hadden. Het openmaken van de cadeaus was wel heel erg spannend! Er zat een knikkerbaan, een spelletje en een letter- en rekenkoffertje in.  

De kinderen waren super blij met deze leuke cadeautjes! Het was een hele leuke dag!Schoolfruit
Sinds kort hebben we op school weer drie dagen in de week lekker schoolfruit. Dit krijgen we tot april, dus dat is super fijn!
Deze week hadden we onder andere een lekkere mandarijn. 

       

Sinterklaas
Sinterklaas is weer in het land dus dat moet natuurlijk gevierd worden. In de klassen hangt al de nodige versiering, maar ook op de gang is het te zien. De kinderen hebben zich verkleed, cadeautjes ingepakt en geschreven in het grote boek van Sinterklaas.
Tijdens de gymles hebben we donderdag en vrijdag pietengym gehad. De kinderen moesten net als de pieten overal op de daken klimmen en pakjes in de schoorsteen gooien. Dit konden ze al heel goed.  
Ook maken de kinderen in de klas verschillende sinterklaas-werkjes, bijvoorbeeld deze mooie kralenplank.
 
       

Bingoooo!
Vorige week hebben wij voor het eerst de sinterklaasbingo gespeeld. Het was in het begin even lastig, maar daarna lukte het bij iedereen. 

Dinsdag hebben wij voor de 2e keer bingo gespeeld. Wat was het spannend!
Op een gegeven moment moesten alle kinderen nog 1 plaatje, de mijter. En ja hoor, daar kwam het balletje met de mijter op. Het was van ver te horen dat alle kinderen bingo hadden. Donderdag kwam Margot in de klas met een rode tas. Die stond bij haar in het kantoortje! Voor alle kinderen zat er een leuke sleutelhanger in. Wat een geluk!

      
 
Letters leren in de groepen 1-2
In de groepen 1-2 zijn wij volop bezig met het leren van letters. Elke week nemen twee kinderen een lettertas mee naar huis en vullen die met spulletjes die beginnen met de letter die centraal staat. De letter 'r' hadden we vorige week gehad. Deze week stond de letter 'd' centraal. 
We hebben het letterfilmpje bekeken en de letter leren schrijven. In de werkles hebben de kinderen de letter 'd' versierd, ingekleurd, gestempeld, op de kralenplank gemaakt en gezocht in de krant. Alle kinderen hebben hard gewerkt! 

Herfst
Omdat het alweer herfst is, hebben we daar met de kinderen natuurlijk over gepraat. We hebben het vooral gehad over de dieren in de hersft en wat deze doen. Ook hebben we het over de verandering van het weer gehad en welke kleding dat je aan doet als het kouder wordt. Het Pirateneiland heeft hier ook een weekopening over verzorgd. 

   


Hoi allemaal, 
We zijn in het Pirateneiland gestart met het maken van de kalenders. Dit is een schatkist geworden waarop van ieder kind apart een foto staat. Zo kunnen we altijd zien wie er bijna jarig is en wie de volgende is! Heel handig!Ook zijn we gestart met het project Zorgen voor jezelf en anderen. Daarbij leren we wat gezond en ongezond voedsel is en hoe je jezelf moet verzorgen, maar ook hoe je elkaar kunt helpen en met elkaar kunt spelen. En gelukkig kunnen we dat laatste echt al heel goed, daar zijn we ook echt trots op!
In de klas zitten we met 25 kinderen, 14 meisjes en 11 jongens. Nu zijn Annejelle en Lotte onze stamgroepleiders, maar als Linda terug is van haar verlof komt zij op maandag en dinsdag in de groep en nemen we afscheid van Lotte.
We werken hard in onze groep, dat kunnen jullie ook zien op de foto's! Verder houden we van gezelligheid, voorlezen en dansen en zingen! Maar ook samen spelen in de speelzaal of buiten doen we erg graag. We hopen jullie snel een keer te zien bij het Pirateneiland!