14-01-2021
De vakantie is voorbij en we zijn weer lekker gestart in de groepen. De kinderen van de Vlindertuin hebben deze week hard gewerkt en gespeeld. Van stoeien in de gymzaal tot het maken van een sneeuwpop voor op het raam. Op de foto's kunnen jullie zien dat we een hele gezellige week hebben gehad!


07-12-2021
Wat hebben we weer genoten van de afgelopen periode! Helemaal in de sinterklaas-sfeer hebben we allerlei activiteiten gedaan en waren we helemaal in de ban van de Sint en zijn pieten.
We hebben veel liedjes gezongen, konden ons verkleden als Sint of Piet, maakten knutselwerkjes en moeilijke schrijfoefeningen. Ook bereidden we natuurlijk een optreden voor Sinterklaas voor dat we op 3 december mochten laten zien aan de Sint.
Voor alle kinderen die helaas in quarantaine zaten, was er 's middags nog een echte Sint-drive-in! Ook deze kinderen konden zo vanuit de auto nog even genieten van de Sint en zijn Piet en kregen natuurlijk ook wat lekkers.
Nu gaan we onze klassen weer mooi versieren voor het volgende gezellige feest, kerstmis!
        

          


18-11-2021
Sintermerte 
Afgelopen vrijdag hadden we Sintermerte op school. We hebben in de school de optocht gelopen en liedjes gezongen. Na de optocht zijn we bij de troshoop gaan kijken en hebben we daar verder gezongen. Toen we terugkwamen in de klas lag er een lekkere verrassing klaar. Alle kinderen kregen namelijk een heerlijke wafel! 
09-11-2021
We zijn weer gestart met de lettertassen! Twee kinderen krijgen op vrijdag een letter tas naar huis met een letter eraan. Deze week was dat de letter r. Thuis gaan ze dan op zoek naar spullen waar de letter in verstopt zit. Zoals bijvoorbeeld raceauto, ram, rood, rijst. Deze spullen bekijken we samen in de groep en we leggen het woord erbij. Ook onderstrepen we de letter waar het om ging. We bekijken nog een filmpje over deze letter, we zoeken op een zoekplaat naar andere woorden met deze letter en schrijven de letter in de lucht en op het digibord. De kinderen doen altijd enthousiast mee!
07-10-2021
Een keer in de twee weken komt Manon (muziekcoach binnen de gemeente Beesel) bij ons in de groep de muziekles geven.
Omdat we bezig zijn met het thema gevoelens hebben we hier tijdens de muziekles ook over gezongen. Manon heeft ook altijd haar gitaar bij zich om de kinderen te begeleiden. Aan het einde van de les mochten alle kinderen ook eens de snaren bespelen.
      

Benthe heeft ons een stukje voorgelezen uit haar eigen boek. Super knap!
Deze week is ook de Kinderboekenweek gestart met als thema 'Worden wat je wil' en daarom gaan we natuurlijk nog veel meer voorlezen en lezen.