Samen leren, samen leven
Aftrap Kerngezond
Op dinsdag 10 oktober 2017 hebben we in beide groepen 5-6 de aftrap van het kerngezond project gehad. In beide klassen waren Maurice Graef (Kerngezond), Candy Jacobs (skateboardster) en Ellen Thijssen (Kerngezond) aanwezig bij deze aftrap. De kinderen hebben gepraat over gezond gedrag, en dan voornamelijk ook over afbrekers (negatieve opmerkingen) en opstekers (positieve opmerkingen). Dit sloot dus ook prima aan bij ons JEELO project ‘omgaan met elkaar’. De les was zeer informatief. De informatie werd goed afgewisseld met doe opdrachten zoals het maken van een woordweb en een luisteropdracht. De kinderen waren erg betrokken en vonden het een leuke en leerzame morgen!
                               


Start schooljaar in groep 5/6
In groep 5-6B zijn we heel goed gestart en de kinderen zijn inmiddels aan elkaar en de leerkrachten gewend. Ze kunnen al heel goed met elkaar samenwerken en helpen elkaar goed tijdens verwerkingsopdrachten.
Bij rekenen hebben de leerlingen van groep 6 gewerkt aan het bouwen van een bouwsel, waarvan ze een plattegrond moesten maken. 

Ook werken we al een aantal weken aan het eerste project van Jeelo van dit schooljaar “Omgaan met elkaar”. Hierbij hebben we al veel in kaart gebracht zoals: wie zijn onze vrienden?,  wie zit er  in ons sociale netwerk?,  en hoe ziet onze stamboom eruit? Ook hebben we gekeken hoe dit vroeger gebeurde. Hiervoor hebben we interviews gehouden met tieners, oudere mensen en ouders.

Nu zijn we een symbool voor vriendschap aan het ontwerpen en we maken nog een mooie poster over vriendschap.

Verder zijn we echte boekenwurmen in groep 5-6B. Om het lezen nog leuker te maken, gaan we iedere dag “Lekker lui lezen”. ( zie foto) Dan lezen we het liefste de hele dag!Drama workshop ‘groepsdruk’
Op maandag 2 oktober hebben we een workshop over groepsdruk gevolgd. We hebben eerst gepraat over wat groepsdruk is en hoe je hiermee om kunt gaan. Vervolgens hebben we in kleine groepjes toneelstukjes bedacht die gingen over allerlei vormen van groepsdruk. Het was heel leuk en leerzaam!