Samen leren, samen leven
 
Kerngezond
Wij zijn naar kerngezond geweest. Daar doen we altijd gezonden en sportieve dingen. We auto’s van groente en fruit gemaakt. Danny de man van Sissy heeft zijn blind geleide hond mee genomen en een stukje gitaar gespeeld en heeft ons verteld hoe het is om blind te zijn. Wij hebben onze zintuigen gebruikt. Eerst moesten we een parcours met een blinddoek doen daarna met onze benen vast op de trap op en neer lopen en op het laatst moesten we liplezen en gebarentaal doen.
Groetjes uit de Schatkist


Voorlezen aan de onderbouw 
In het kader van de Kinderboekenweek hebben de bovenbouwgroepen een griezelverhaal geschreven en dit voorgelezen aan de onderbouw. Iedereen heeft het verhaal zelf bedacht en mooi uitgewerkt. We hebben extra goed gelet op de opbouw van ons verhaal en dat het verhaal niet te eng waas voor de kinderen uit groep 1-2.  Het was heel leuk om het verhaal te schrijven en te mogen voorlezen aan de kinderen uit de onderbouw.
 
 
Verslagkring Guusje en Romay
Op donderdag 23 november hebben de kinderen uit de Schatkist heel veel geleerd over paarden en de manege. Guusje en Romay hebben ons meegenomen naar de manege in Belfeld. Hier hebben ze ons super veel geleerd en laten zien. Ze hebben zelfs nog een demonstratie te paard gegeven, heel knap gedaan dames! Het was een super leuke en leerzame morgen. Aftrap Kerngezond
Op dinsdag 10 oktober 2017 hebben we in beide groepen 5-6 de aftrap van het kerngezond project gehad. In beide klassen waren Maurice Graef (Kerngezond), Candy Jacobs (skateboardster) en Ellen Thijssen (Kerngezond) aanwezig bij deze aftrap. De kinderen hebben gepraat over gezond gedrag, en dan voornamelijk ook over afbrekers (negatieve opmerkingen) en opstekers (positieve opmerkingen). Dit sloot dus ook prima aan bij ons JEELO project ‘omgaan met elkaar’. De les was zeer informatief. De informatie werd goed afgewisseld met doe opdrachten zoals het maken van een woordweb en een luisteropdracht. De kinderen waren erg betrokken en vonden het een leuke en leerzame morgen!
                               


Start schooljaar in groep 5/6
In groep 5-6B zijn we heel goed gestart en de kinderen zijn inmiddels aan elkaar en de leerkrachten gewend. Ze kunnen al heel goed met elkaar samenwerken en helpen elkaar goed tijdens verwerkingsopdrachten.
Bij rekenen hebben de leerlingen van groep 6 gewerkt aan het bouwen van een bouwsel, waarvan ze een plattegrond moesten maken. 

Ook werken we al een aantal weken aan het eerste project van Jeelo van dit schooljaar “Omgaan met elkaar”. Hierbij hebben we al veel in kaart gebracht zoals: wie zijn onze vrienden?,  wie zit er  in ons sociale netwerk?,  en hoe ziet onze stamboom eruit? Ook hebben we gekeken hoe dit vroeger gebeurde. Hiervoor hebben we interviews gehouden met tieners, oudere mensen en ouders.

Nu zijn we een symbool voor vriendschap aan het ontwerpen en we maken nog een mooie poster over vriendschap.

Verder zijn we echte boekenwurmen in groep 5-6B. Om het lezen nog leuker te maken, gaan we iedere dag “Lekker lui lezen”. ( zie foto) Dan lezen we het liefste de hele dag!Drama workshop ‘groepsdruk’
Op maandag 2 oktober hebben we een workshop over groepsdruk gevolgd. We hebben eerst gepraat over wat groepsdruk is en hoe je hiermee om kunt gaan. Vervolgens hebben we in kleine groepjes toneelstukjes bedacht die gingen over allerlei vormen van groepsdruk. Het was heel leuk en leerzaam!