Dictwee
Aan het einde van elk thema hebben we bij spelling een Dictwee. De kinderen gaan bij elkaar een dictee afnemen. Ze bedenken zinnen bij de woorden, kijken samen na en bespreken de spellingcategorieën. Super leerzaam en leuk!  
Kerngezond Aardbeienland
Op 29 september stond de eerste activiteit van Kerngezond op het programma. We zijn met de groepen 6 naar Aardbeienland gegaan. Daar stond de scholenchallenge op ons te wachten. We moesten touwklimmen, een parcours afleggen en we speelden het spel cornhole. De punten en tijd werden genoteerd en op het einde van het schooljaar horen we welke plaats we geworden zijn. Spannend…. 


Kerngezond zintuigen
Woensdag 28 Februari hadden de kinderen van groep 6 van  basisschool De Triolier Kerngezond.

We hebben 3 activiteiten gedaan en ze waren super leuk.  Als eerste hebben we onze zintuigen (ruiken, proeven, voelen en zien) gebruikt. 

Als tweede hebben we op de smoothie fiets gezeten. In de smoothie zaten de volgende dingen: spinazie, munt, peer, komkommer en yoghurt

En de laatste activiteit was een groente en fruit quiz, en die was natuurlijk ook super leuk. 

Groetjes Miley, Kilana en Fleur  


Kerngezond Kokkerelli
19 Maart zijn we met de bus naar Venlo gegaan. We hebben een kookworkshop gehad over gezonde voeding. In groepjes zijn de kinderen aan de slag gegaan met het maken van een gezonde loempia. Daarna mochten we deze opeten. Heeeerlijk! 


Verkeerstuin
Op 25 & 26 maart zijn we naar de Verkeerstuin in Koningslust geweest. We hebben daar verkeersregels herhaald en in de praktijk toegepast. In de verkeersquiz hebben we de kennis en verkeersregels getoetst. We hebben een fietsparcours afgelegd, in een auto gezeten die over de kop ging en op een scootmobiel gereden. Het was een super leuke en interessante dag. Alle kinderen zijn geslaagd voor het praktijkgedeelte als fietser en voetganger. 


EHBO lessen
Tijdens het project 'Veilig helpen' hebben we geleerd welke wonden er zijn en hoe we deze kunnen verzorgen. Het rode kruis kwam hier ook nog lessen over geven. We hebben geleerd om verband aan te leggen, pleisters te plakken en te helpen bij een bloedneus of bult. 


Instrumentenparade 
Op dinsdag 9 april zijn Trommel en Fluiterkorps St. Barbara en Philharmonisch Gezelschap uit Reuver op school geweest voor hun jaarlijkse instrumentenparade. Na een leuk filmpje over muziek maken en uitleg over alle instrumenten, mochten de kinderen zelf instrumenten uitproberen.

Het was weer een leuke muzikale middag waar de kinderen van genoten hebben.