Veilig helpen
We zijn bezig met het Jeelo project veilig helpen. Hierbij krijgen we 2 gastlessen van het rode kruis. De 1e gastles was afgelopen maandag. We zijn aan de slag gegaan met het aanleggen van verbanden. Het was heel interessant en leuk. We hebben veel geleerd wat we in de praktijk goed kunnen toepassen. Kerngezond: Gezond gedrag en kickboksen.

Samen met de mensen van kerngezond hebben we een workshop gehad over gezond gedrag. Daarbij hebben we samen besproken welke dingen bij gezond gedrag horen en waar je op moet letten. Ook kregen we een kickboksclinic. Dit was in het begin even spannend, maar daarna ontzettend leuk! We moesten respect tonen voor elkaar en elkaar helpen daar waar nodig. We hebben genoten! 
Aan de slag met verschillende persoonlijkheden bij Jeelo.

Bij Jeelo hebben we de afgelopen week geleerd dat er verschillende persoonlijkheden zijn. Zo heb je bijvoorbeeld 'de doorzetter' of 'de rebel'. Alle kinderen hebben bekeken welke persoonlijkheid het meest bij hen past. Hier hebben we een mooi overzicht van gemaakt met verschillende kwaliteiten per persoonlijkheid. 


MQ test door Tim Berrevoets, sportcoördinator gemeente Beesel. 
Alle kinderen van groep 5/6 zijn samen met Tim aan de slag gegaan om de manier van bewegen in kaart te brengen. Zo proberen we te bekijken hoe we iedereen beter kunnen begeleiden tijdens de gymles. De kinderen vonden het erg interessant!
Kerngezond challenge.
Met de enthousiaste mensen van kerngezond hebben een drietal leerlingen van onze groepen meegedaan aan de klassenchallenge van kerngezond. Daarbij moesten een ober, krachtpatser en cowboy een parcours afleggen. Fenna, Aukje en Aimy hebben hun uiterste best gedaan en strijden met hun tijd tegen de andere scholen die meedoen aan de challenge. 


Familiestamboom
In groep 5-6 hebben de kinderen hun eerste huiswerkopdracht mee naar huis gekregen. Ze moeten een familiestamboom maken. Een aantal kinderen is al enthousiast aan de slag gegaan en in de klassen is het resultaat dan ook al te bewonderen. 


Jeelo-thema 'omgaan met elkaar'.
Op onze school staat het thema 'omgaan met elkaar' centraal. In alle groepen wordt hard gewerkt en halen we zo nu en dan ook 'de wereld de school in'. Zo ook deze week in groep 5/6.

Tijdens een gastles over alzheimer en de werking van de hersenen hebben de kinderen in groep 5/6 en 7/8 veel geleerd. Ook hebben de kinderen uit de sterrenkijker 5/6a op woensdag samen met de ouderen bij de offenbeckerhof oud Hollandse spellen gespeeld. Zowel de kinderen als de ouderen hebben ervan genoten!
 

Start nieuwe schooljaar.
In groep 5/6 zijn we alweer hard aan het werk. Zo hebben de kinderen uit de sterrenkijker afgelopen vrijdag hun eerste expressieopdracht gemaakt. Daarbij moesten ze hun eigen naam feestelijk versieren op een zwarte achtergrond. Het resultaat mag er zijn. Ook de klok is weer een belangrijk onderdeel van de rekenles. We blijven hard oefenen!