18-10-2021
Boekenspeeddate!
Tijdens de kinderboekenweek hebben we in de groepen 5/6 een boekenspeeddate georganiseerd. De kinderen probeerden elkaar te enthousiasmeren voor elkaars boeken. Ze vertelden vol overgave over hun favoriete leesboek en probeerden de ander te overtuigen het boek ook eens te lezen.

      

     


29-09-2021         
Verkeersles over 'de dode hoek'. 
Aan het begin van het schooljaar hebben de kinderen geleerd wat de dode hoek van een vrachtauto betekent. In samenwerking met veilig verkeer Nederland hebben de kinderen ervaren hoe het is om als chauffeur in een vrachtauto te zitten. Zo konden de kinderen ervaren wat een chauffeur wel en niet kan zien. In de klas hebben de kinderen nog een les gevolgd over de gevaren van de dode hoek. Het was erg interessant! 

    

22-09-2021   
Welkom in de sterrenkijker!
We zijn inmiddels alweer twee weken aan het werk en de kinderen doen goed hun best! Ook hebben alle kinderen een eigen raket ontworpen om mee naar de sterren te reizen. Bij binnenkomst zijn de raketten te bewonderen, ze hangen op de deur! 

   
Nieuwe rekenmethode.
Vanaf dit schooljaar zijn we begonnen met een nieuwe rekenmethode van de wereld in getallen. De kinderen werken nu in hun eigen werkboek. Dit bevalt super! Het is even wennen, maar we werken hard aan de verschillende opdrachten. 

     


Wij tekenen onszelf! 
Tijdens de eerste tekenopdracht zijn we aan de slag gegaan om onszelf te tekenen. Het was niet gemakkelijk maar gaandeweg lukte het steeds beter om het gezicht te 'spiegelen'. Sommige kinderen waren al klaar en gingen anderen helpen die het lastig vonden. Zo mooi om te zien! #jenaplan. 
    
        

'