Samen leren, samen leven
Speeddaten met boeken
In de groepen 5-6 hebben we voor de herfstvakantie als afsluiter van de Kinderboekenweek een speeddate met boeken georganiseerd. Ze kinderen moesten kort antwoord geven op een aantal vragen:
  • Wat is de titel van het boek?
  • Wie is de auteur?
  • Waar gaat het boek over?
  • Waarom moet de ander dit boek echt lezen?
De kinderen waren heel enthousiast en hebben veel nieuwe boeken gezien!   


Afsluiten thema Jeelo
In de groepen 5-6 zijn we de afgelopen periode hard bezig geweest met het maken van een folder in het project ‘zorgen voor jezelf en anderen’. Bij de afsluiting van JEELO hebben we de folders aan elkaar gepresenteerd. We hebben de dingen die we geleerd hebben in de folders opgenomen. Zo hebben we het gehad over gezond leve, gezond eten, conditie opbouwen en sporten. We hebben veel van elkaar geleerd! Op naar het volgende project!
 

Kerngezond
In beide groepen 5-6 heeft op woensdag 3 oktober de aftrap plaatsgevonden van Kerngezond. Samen met Maurice Graef en Daan Versleeuwen hebben de kinderen gepraat over onder andere kerngezond gedrag. Hierbij hebben ze sportfilmpjes gekeken en gediscussieerd over sportiviteit. Ook hebben beide groepen de kerngezond poster weer ontvangen. Komend jaar zullen er nog 3 activiteiten plaatsvinden en we hebben er nu al zin in!
  

Shuttle run test
Op woensdag 12 september hebben de kinderen uit groep 5-6 de shuttle run test gedaan. Dit was een onderdeel van JEELO. Nadat we eerst in de groep van alles hebben geleerd over gezond leven, hebben we onze hartslag gemeten in rust en na beweging. Hierna zijn we buiten aan de slag gegaan met de conditietest. Iedereen deed enthousiast mee en we hebben weer iets meer geleerd over onze eigen conditie en hoe je deze kunt verbeteren.