Concert bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort door de Ontdekkers in het kader van het project DOOR!

Afgelopen vrijdag 24 mei hebben de Ontdekkers deelgenomen aan een heus blaasconcert. Tijdens dit concert werd er een nieuw initiatief gelanceerd voor het creëren van meer mogelijkheden voor muziekonderwijs binnen het onderwijs. Het thema hiervoor was:"Geef je instrument DOOR! "
De kinderen hebben samen met 2 andere scholen o.l.v. de dirigent van het Limburgs Jeugdsymfonieorkest 1 uur gerepeteerd op blaasinstrumenten. Vervolgens hebben ze voor een groot publiek mogen optreden.
Door de bijdrage aan dit concert hebben wij nieuwe instrumenten ter beschikking gekregen voor een bedrag van €1000.

Wij hebben hiermee weer een nieuwe impuls gekregen voor het muziekonderwijs op de Triolier.
Op 20-21-22 juni wordt dit concert uitgezonden op L1!
 


LCW 2019
Ook de kinderen van de Triolier hebben meegedaan met het LCW kids. De kinderen uit de groepen 5-6 waren op donderdag 16 mei aan de beurt. Middels een run-bike-run lieten ze allemaal hun sportieve prestaties zien. Tijdens de race werden alle kinderen enthousiast aangemoedigd door ouders, leerkrachten en kinderen van andere scholen. Het was een super geslaagde en sportieve dag!

Kinderboerderij.
Op vrijdag 5 april zijn de kinderen uit de Schatkist naar de kinderboerderij geweest. We zijn vanuit de kinderboerderij naar het Jaomerdal gelopen en hebben onderweg zwerfafval opgeruimd. In het Jaomerdal hebben we diersporen gezocht, zandmonsters genomen en bekeken, bomen gezaagd en heerlijk genoten van de geweldige natuur. Het was een hele leuke en leerzame morgen!


Judo les in de Schatkist.
Net na de carnavalsvakantie heeft Fenna haar verslagkring over judo in de Schatkist gehouden. Op maandag 25 maart heeft ze samen met Koen tijdens de gymles een les judo verzorgd. We zijn begonnen met een warming-up waarbij de kinderen hun spieren echt warm konden maken. Hierna hebben alle kinderen een aantal grepen geleerd. Ook hebben ze leren vallen zonder dat dit pijn doet. Als afsluiting hebben we nog een leuk spel gespeeld. Fenna en Koen, dankjewel voor deze leuke les, we hebben veel geleerd!

 
Start nieuwe project.
Dinsdag 5 februari zijn we gestart met een nieuw project van Jeelo "Het maken van je eigen product".
Alle kinderen van groep 1 t/m 8 werden verdeeld over al onze stamgroepen. Kinderen van groep 1 t/m 8 zaten zo bij elkaar in groepjes. Binnen deze groepjes werd er samengewerkt en overlegd hoe ze het beste een knikkerbaan konden bouwen.

De kinderen hadden overleg over welke materialen ze nodig hadden, op welke manier ze deze materialen gingen gebruiken en hoe de constructie vormgegeven moest worden.
Er werd meteen fanatiek gestart. Het resultaat van de goede samenwerking was goed zichtbaar. Er ontstonden geweldige constructies, die ook voldeden aan de eisen van een goed werkende knikkerbaan.
  
Verkeerstuin
Op maandag 28 en dinsdag 29 januari hebben de kinderen uit de groepen 5-6 een bezoek gebracht aan de verkeerstuin. Hier hebben ze theorieles gehad, een fietsenband geplakt, fietsexamen gedaan, in een kantelauto gezeten en een fietsencontrole uitgevoerd. Het was een super leuke en leerzame dag! Ook kwam Dagblad de Limburger op bezoek en zij schreven een mooi artikel dat woensdag 30 januari 2019 te lezen was in het dagblad.

 Tweede activiteit van Kerngezond dit schooljaar
 In het kader van het Jeelo-project 'leren van personen van vroeger' brachten we met groep 5-6  in groepjes een bezoek aan de ouderen. De ouderen waren blij verrast met ons bezoek! De kinderen gingen samen met de ouderen bewegen onder leiding van de professionals van Bösdael. Zowel zittend als staand werkten ze verschillende oefeningen af en werd er zelfs samen een kerstboom opgezet. Ook maakten we een quiz waarbij goed samengewerkt werd tussen jong en oud.

Fairtrade en de wereldwinkel
Binnen JEELO hebben we in beide groepen 5-6 veel geleerd over Fairtrade producten. We zijn erachter gekomen waarom eerlijke handel zo belangrijk is. Op maandag 17 december kwam Miriam die werkt bij de Wereldwinkel in Tegelen ons nog meer vertellen hierover. We hebben duurzame producten met het Fairtrade logo bekeken en meer geleerd over deze hele bijzondere winkel. We willen hier allemaal wel eens een kijkje nemen!
  

Weeksluiting Schatkist

Vrijdag 14 december was het dan eindelijk zover, de weeksluiting van de Schatkist. Na veel en hard oefenen waren we er helemaal klaar voor! In de grote Kerstshow lieten we het publiek een PowerPoint over de Gouden Eeuw zien, we speelden een toneelstuk, zongen liedjes en alle groepen lieten hun wens voor het nieuwe jaar horen. Het was een geslaagde weeksluiting waar we nog lang van nagenieten!


Knutselen in het thema winter
Op woensdag 12 december hebben we in beide groepen 5-6 geknutseld in het thema winter. We hebben onder andere flessen en glazen potjes beschilderd en omgetoverd tot sneeuwpoppen, kerstboompjes gehaakt en wintertekeningen gemaakt. Het was een hele leuke en gezellig morgen. We willen alle mensen die ons geholpen hebben heel erg bedanken!
 
Speeddaten met boeken
In de groepen 5-6 hebben we voor de herfstvakantie als afsluiter van de Kinderboekenweek een speeddate met boeken georganiseerd. Ze kinderen moesten kort antwoord geven op een aantal vragen:
  • Wat is de titel van het boek?
  • Wie is de auteur?
  • Waar gaat het boek over?
  • Waarom moet de ander dit boek echt lezen?
De kinderen waren heel enthousiast en hebben veel nieuwe boeken gezien!   


Afsluiten thema Jeelo
In de groepen 5-6 zijn we de afgelopen periode hard bezig geweest met het maken van een folder in het project 'zorgen voor jezelf en anderen'. Bij de afsluiting van JEELO hebben we de folders aan elkaar gepresenteerd. We hebben de dingen die we geleerd hebben in de folders opgenomen. Zo hebben we het gehad over gezond leve, gezond eten, conditie opbouwen en sporten. We hebben veel van elkaar geleerd! Op naar het volgende project!
 

Kerngezond
In beide groepen 5-6 heeft op woensdag 3 oktober de aftrap plaatsgevonden van Kerngezond. Samen met Maurice Graef en Daan Versleeuwen hebben de kinderen gepraat over onder andere kerngezond gedrag. Hierbij hebben ze sportfilmpjes gekeken en gediscussieerd over sportiviteit. Ook hebben beide groepen de kerngezond poster weer ontvangen. Komend jaar zullen er nog 3 activiteiten plaatsvinden en we hebben er nu al zin in!
  

Shuttle run test
Op woensdag 12 september hebben de kinderen uit groep 5-6 de shuttle run test gedaan. Dit was een onderdeel van JEELO. Nadat we eerst in de groep van alles hebben geleerd over gezond leven, hebben we onze hartslag gemeten in rust en na beweging. Hierna zijn we buiten aan de slag gegaan met de conditietest. Iedereen deed enthousiast mee en we hebben weer iets meer geleerd over onze eigen conditie en hoe je deze kunt verbeteren.