02-03-2021
Escaperoom samen met Jill.

In groep 5/6 loop Jill stage. Zij zit in haar laatste jaar van de opleiding onderwijsassistent. Ze heeft voor groep 5/6 een escaperoom gemaakt. De kinderen zijn ontzettend enthousiast aan de slag gegaan. Samenwerken en overleggen was hierbij erg belangrijk. De kinderen van de sterrenkijker vonden het fantastisch! 

   

25-02-2021
Ontwerpen eigen t-shirts.
Tijdens ons project 'maken van je eigen product' zijn we al eerder aan de slag gegaan met het maken van een moodboard. Vanuit dit moodboard zijn de kinderen nu begonnen met het ontwerpen van een eigen t-shirt. Ze moeten bijvoorbeeld nadenken over de doelgroep van hun ontworpen t-shirt. De kinderen zijn erg enthousiast aan de slag gegaan! 

     

     

11-02-2021
Eindelijk mogen we weer aan de slag samen! In de groepen wordt opnieuw aandacht besteed aan groepsvorming. We hebben elkaar immers al een tijdje niet meer gezien in het echt gezien! Groepsgesprekken, coöperatieve werkvormen en spelletjes komen in alle groepen aan bod.
Ook wordt er hard gewerkt aan het nieuwe Jeelo-thema 'Het maken van je eigen product.' In de sterrenkijker hebben de kinderen al gewerkt aan een moodboard voor het ontwerpen van een eigen T-shirt. Op de foto's is te zien dat Tibbe hard werkt aan zijn moodboard, Esmee en Quincy krijgen tips van Jayden.

    


Thuisonderwijs tijdens de lockdown.
Tijdens de eerste twee schoolweken van het nieuwe jaar werken we helaas niet op de normale manier maar op afstand. Door de lockdown kunnen we niet samen naar school en dat is ontzettend balen! Toch wordt er hard gewerkt door de kinderen en proberen Angèle en Robin vanuit thuis iedereen zo goed mogelijk te begeleiden! Ook de verhalen van de kinderen zijn leuk om te horen! Zo heeft Noor een heus kartonnen huis thuis gemaakt en horen we ook veel over opa's en oma's die ontzettend goed helpen, daar waar nodig. Ook een dikke duim voor alle pappa's en mamma's die ook thuis heel erg goed hun best doen. Hopelijk tot snel allemaal! 

 


Ouderwets pietengym en apenkooi!
Tijdens de laatste gymlessen van het jaar vinden de kinderen het altijd heerlijk om lekker vrij te bewegen in de gymzaal. Apenkooi of pietengym is dan iets wat vaak terugkomt vlak voor een lange vakantie. Als de kinderen de hoepels op de grond zien liggen weten ze vaak al genoeg! 
Werken met de chromebooks en het schrijven van verhalen.
De kinderen vinden het heerlijk om met de chromebooks te werken. Ze hebben allemaal een eigen account en daarbinnen ook een eigen google drive. Veel kinderen werken aan eigen projecten en presentaties. Hier zijn we aan het werk om sinterklaasgedichten te maken. Siem en Fleur werken samen aan een verhaal.
Ook Wout en Jayden zijn samen aan het werk.


Werken met de wisbordjes.
Sinds kort zijn we in de groep aan de slag gegaan met het werken met wisbordjes. Alle kinderen hebben een eigen bordje en kunnen met de bijbehorende pen opdrachten maken aan de instructietafel. Zo kunnen we in één oogopslag zien of de kinderen iets beheersen of dat ze het lastig vinden. Op dit wisbordje is de getallenlijn te zien en het uitrekenen van een geldsom.

 


Werken met het weekplan en met doelen.
We werken in groep 5/6 al het hele schooljaar met het weekplan. Toch is het soms lastig om doelen te formuleren. Waar wil ik graag aan werken? We zijn met de kinderen aan de slag gegaan om de doelen concreet te stellen. Souhaila wil bijvoorbeeld deze week haar rekenen weektaak afkrijgen. Ook heeft ze al goed op het weekplan gekleurd wat ze deze week heeft afgemaakt.  


De gezonde school in groep 5/6
In onze school vinden we gezondheid ontzettend belangrijk. In onze klassen is dit ook te zien. Zo hebben de kinderen allemaal een eigen dopper. Zo kunnen ze gedurende de dag altijd lekker water drinken. Ook hebben we al een aantal weken schoolfruit. Deze week hebben we snoeptomaatjes, peer en wortel. 


Kringen in de groep (of buiten de groep)
In onze school worden elke dag vele kringen georganiseerd . Zo ook vandaag, in de sterrenkijker. Het was echter zo'n mooi weer, dat de kinderen het idee hadden om de boekenkring van Finn buiten te houden. Waarom ook niet? Finn deed het fantastisch en de kinderen genoten van een laagstaand zonnetje! 
 Start nieuwe schooljaar.
In groep 5/6 zijn we met veel enthousiasme begonnen aan het nieuwe schooljaar. Bij binnenkomst worden de kinderen verwelkomd door hun eigen ontworpen raketten op de deur. We zitten immers in 'de sterrenkijker'.
​​​​​​​
'
 
Ook hebben we de eerste stamgroepvergadering al gehad. Samen bespreken we welke punten belangrijk zijn en zo zorgen we er samen voor dat we als groep zijnde steeds stappen blijven zetten. 
 
--