Samen leren, samen leven


                                                                      Open Monumentendag

                              
                             

Wij zijn met groep 8 naar de open monumentendag geweest in Beesel en daar hebben we heel veel geleerd over de geschiedenis van Beesel met Joris en de draak. Daar gaan we nu wat over vertellen.
We werden rondgeleid door een gids en toen zijn we langs allemaal monumenten van Beesel gelopen. We begonnen in cafè ‘de herberg’ waar we verzamelden en toen gingen we naar een lezende draak die Piet Schoenmakers heeft gemaakt. Dat was een teken dat er vroeger een bibliotheek was.
 
We liepen ook langs de kasteel kapel en daarna langs kasteel de nieuwbroek dat was heel interessant want er was vroeger een ophaal brug en het rare was dat er nog mensen woonden.
Toen liepen we langs het transformatorhuis. Dat was de eerste plek in Beesel waar stroom was, er zat ook een bij in geplaatst.
 
We zijn ook nog langs kunstenaar Rik van Rijswick gelopen en hebben het beeld aard godin bekeken. We liepen ook nog langs een posthuis en een draak met 7 schubben. Dat stond voor dat elke 7 jaar draaksteken wordt gehouden. We stonden ook nog bij een kunstwerk dat betekende dat de draak uit de maas werd gehaald.
 
We hebben veel geleerd!
 
Groetjes Tren en Kimberley