Samen leren, samen leven
Jeelo project omgaan met geld: schrijf een bedrijfsplan.

OJBS De Triolier is bezig met het Jeelo-project: ‘’Omgaan met geld’’  In groep 7/8 wordt nu gewerkt aan een bedrijfsplan. Dan maken groepjes van verschillende kinderen plannen om een denkbeeldig bedrijf op te richten. Hierdoor leren ze om een overzicht te maken van inkomsten en uitgaven en hoe ze winst kunnen maken met een bedrijf. Ze denken na over inkomsten en uitgaven; leggen ze zelf geld bij? Steunt iemand hun bedrijfje? Voor hoeveel verkopen ze hun product? Hoeveel denken ze daaraan te verdienen? Voorbeelden van een product dat bedacht is zijn wafels, cupcakes en limonade. Ook wordt er een reclamespotje gemaakt.

‘Koop een cup cake van CupecakeCup’, is een voorbeeld van een reclamespotje.  Er kwam speciaal iemand om het reclamespotje op te nemen. Dan wordt een werkelijkheid gemaakt; klopt het hoeveel we er echt aan kunnen verdienen? Komen we uiteindelijk geld te kort, of houden we geld over? Dan is het plan zo goed uitgewerkt dat ze het zouden kunnen uitvoeren. Sommige kinderen schenken de opbrengst aan het goede doel. Daar wordt de wereld ook een stukje beter van.

Onze eigen ervaring is positief. Het is leuk om een plan te maken voor een bedrijfje. Uitrekenen hoeveel we denken te kunnen verdienen, en uiteindelijk waren we van plan om ons bedrijfje niet bij een plan te houden, maar ook te gaan oprichten. We verkopen wafels voor mensen, ons bedrijfje heet ‘stichting voel je vrij’. Dan halen we geld op voor Kika. We vinden het een super leuk en leerzaam project!

Geschreven door Dean en Niek uit groep 7 en 8
 
Eerste weekopening van het schooljaar!
Op maandag 11 september stond de eerste weekopening van het schooljaar gepland. De griezelgroep vertelde over het aankomende kamp, had een leuke quiz over alle stamgroepleiders en zongen alvast wat kampliedjes. Het was erg gezellig!


Kikkerpoel groep 8.
Wij zijn donderdagmiddag 21 september met alle kinderen van groep 8 naar de kikkerpoel geweest. Dat was heel leuk! We hebben daar veel over dieren, planten en bomen geleerd. We hebben ook met veel verschillende materialen gewerkt, zoals: zaag, heggenschaar en takkenschaar. Met deze materialen hebben we bomen en planten weggehaald. We hebben de poel boom- en takken vrij gemaakt zodat er weer diertjes kunnen leven. Bijvoorbeeld kikkers en salamanders. We kregen ook een mok van de gemeente Beesel als bedankje. Het was een actieve en geslaagde middag! Geschreven door: Mika, Lars en Marciano.
  
Bezoek Jos Geurts.
Op vrijdag 22 september is Jos Geurts op bezoek geweest in groep 8. Hij heeft van alles verteld over verschillende diersoorten. Ook mochten kinderen de dieren aaien en vasthouden. Het was een spannende en leerzame ochtend!