Samen leren, samen leven
Gezamenlijke activiteit.
Een van de gezamenlijke activiteiten op vrijdagmiddag was een workshop omgaan en spelen op een p-bone. Een plastic trombone eigenlijk. De kinderen vonden het super leuk en we sloten de middag af met een optocht op het plein en door de school.Omgaan met geld.
Tijdens het project ‘omgaan met geld’ kwam er iemand van Cultuurpad om samen met de kinderen een echte winkelstraat te maken van kosteloos materiaal.Op bezoek bij Jan linders.
Bij het Jeelo-thema ‘omgaan met geld’, bracht het Pirateneiland een bezoek aan Jan Linders. Onder begeleiding van ouders en een opa moesten de kinderen boodschappen zoeken in bepaalde vormen (vierkant, cirkel, driehoek en rechthoek). Daarna mocht natuurlijk alles ‘betaald’ worden bij de kassa.Lampionnen Sintermerte!
Samen met de ouders, opa’s en oma’s lampionnen maken voor Sintermerte.


Bezoek sinterklaas.
En natuurlijk bracht Sinterklaas ook een bezoekje aan het Pirateneiland. De kinderen hadden een dansje ingestudeerd en de zwarte pieten dansten volop mee! Wat een feest!


Bezoek sinterklaashuis Roermond.
Alle kinderen van de groepen 1-2 brachten een bezoek aan het Sinterklaashuis in Roermond. Ze moesten verschillende opdrachten uitvoeren, o.a. cadeautjes in de schoorsteen gooien, een auto in elkaar zetten en dansen. En natuurlijk was Sinterklaas ook aanwezig! Het was echt een super dag! 

 
Kerstfeest in de vlindertuin!
Kerstsfeer in onze vlindertuin. Donker weer en de kaarsjes aan.

Dramales het pirateneiland!
Groep 1 / 2, het pirateneiland, herkent  en past verschillende emoties toe tijdens een  drama/beweegles in het kader van JEELO:  thema “Omgaan met elkaar”.