08-07-2021
Survival bij Tap-Out in Blerick
Als je in groep 8 zit dan ga je altijd survivalen. Helaas kon deze survival niet doorgaan maar toch had de organisatie een leuke activiteit bedacht. We zijn namelijk op vrijdag 2 juli bij Tap-Out in Blerick geweest. We kwamen in Blerick aan en toen werden we in 2 groepen verdeeld. We begonnen met de spellen, onze groep begon met boogschieten. Na het boogschieten gingen we met pijlen op elkaar schieten. Hierbij konden we ons ook verstoppen. Na dit onderdeel was het obstakel parcours aan de beurt. We moesten over verschillende obstakels klimmen. Dit deden we in groepjes of in tweetallen. Er werden super snelle tijden neergezet. Toen gingen we boksen en dat heel grappig!! Daarna gingen we samenwerkingsspellen spelen en dat was echt wel heel leuk en grappig! Als laatste spel gingen we de stormbaan doen. Hier moesten we aan touwen hangen en ook tegen een muur omhoog lopen. We hebben allemaal een leuke dag gehad!
Groetjes Guusje en Joy

   


      27-05-2021
Het is eindelijk zover

de eindmusical van groep 8
We zijn met alle kinderen van groep 8 begonnen met het kiezen van een musical. Dit was meteen al heel erg leuk om te doen. De titel wordt bekend gemaakt bij de weekopening van groep 8. Tot die tijd houden we met alle kinderen de musical geheim. We mochten uit 2 titels kiezen en daar hebben we eerlijk gestemd en zo is de leukste musical uitgekozen. Daarna hebben we een rol gekozen waar we een auditie voor wilden doen en deze auditie hebben we gefilmd en naar Imke of Rianne gestuurd. De vrijdag voor de meivakantie hebben Imke en Rianne de rollen bekend gemaakt zodat we de meivakantie volop konden oefenen.
Iedereen was gelukkig heel erg blij met de gekregen rol.
Na de meivakantie zijn we begonnen met liedjes en scènes oefenen op de maandag, woensdag en vrijdag. Alle kinderen zijn heel enthousiast aan het oefenen voor de liedjes en scènes en we hebben er veel zin in!
We kijken er nu al naar uit om een hele leuke musical te laten zien aan ons publiek.
Geschreven door Rik en Noah
 

26-04-2021
Koningsspelen
Op vrijdag 23 april was het zover: de Koningsspelen! Ook deze speciale dag zag er dit jaar door alle maatregelen helaas anders uit. In de groepen 7-8 zijn we 's morgens begonnen met een dans, we hebben super leuke foto's gemaakt, gesport, een Kahoot gespeeld en lekker gewerkt in een Koningsspelenboekje. 's Middags hebben de kinderen uit de Talentenvijver spelletjes gespeeld en hebben ze bij de Avonturiers de vogelhuisjes geschilderd. Het was een super gezellige dag!22-03-2021
Expressie in groep 7-8
Tijdens de expressielessen in de groepen 7-8 zijn we de afgelopen 2 weken bezig geweest met het schilderen van een vreemde vogel. De les begon met het voorlezen van een gedicht over die vreemde vogel. Het gedicht kunnen jullie op onderstaande foto lezen. Met de informatie uit het gedicht zijn de kinderen aan de slag gegaan. Allereerst werd er een schets gemaakt van de vogel en de achtergrond. Tijdens de 2e les werd het kunstwerk afgemaakt. Er werd gebruik gemaakt van waterverf, stiften en potloden. De resultaten zijn prachtig geworden! 
 
 
 

02-03-2021

Hallo, 

Wij zijn Jill en Loreen en wij zitten in het laatste jaar van de basisschool, groep 8! 

We zijn nu halverwege het jaar. Omdat we in groep 8 zitten gaan we na dit jaar naar een middelbare school toe, daarom hebben we allemaal een nieuwe school uitgekozen waar we naartoe willen gaan. Ook hebben we vorige week maandag onze adviesgesprekken gehad. Dat was best wel spannend. 
Nu kunnen we ons gaan aanmelden op de middelbare scholen. Je kunt kiezen uit veel scholen, bijvoorbeeld in Venlo, Roermond of zelfs hier in Reuver. We hebben er veel zin in om naar de brugklas te gaan. Door het coronavirus hebben veel kinderen een online aanmeldgesprek, dat is wel jammer omdat je dan niet echt naar de school zelf toe kunt. Als dat allemaal achter de rug is kunnen we ons gaan verheugen op de musical. In april beginnen we met het voorbereiden van de musical. 
De kikkerpoel ging dit jaar niet door maar de survival kan wel doorgaan en daar zijn wij super blij mee. De eindtoets komt er ook weer aan, we hopen natuurlijk allemaal dat die door kan gaan. Want dat hoort natuurlijk wel een beetje bij groep 8. 
We hopen dat we dit schooljaar goed kunnen afsluiten met heel de school. 
We vinden dat de ouders er dit schooljaar ook bij moeten zijn, want dat is veel leuker. We hopen dat het coronavirus snel voorbij is en we snel weer leuke dingen kunnen doen met alle kinderen en ouders!

05-02-2021
Thuisonderwijs in de groepen 7-8
De afgelopen weken tijdens het thuisonderwijs hebben de kinderen super hard gewerkt! Elke morgen volgden alle kinderen netjes de online instructie en gingen ze vervolgens weer zelfstandig aan het werk. 
Naast de reguliere lessen zijn ze onder andere aan de slag gegaan met het maken van een PowerPoint, toekomstbrief, lavalamp, knikkerbaan en hebben een aantal kinderen een schilderij nagemaakt. Het deed ons goed om te zien hoe creatief de kinderen (en ook de ouders) zijn geweest. Tijdens de online momenten 's middags hebben we onder andere we een film- en logoquiz en een bootcamp gedaan, lekker getekend en werd er voorgelezen. We willen iedereen bedanken voor de hele fijne samenwerking van de afgelopen weken. 
Komende maandag mogen we weer naar school. Wij zijn heel blij dat we alle kinderen weer live mogen zien en we gaan er samen iets moois van maken!
Een groot compliment voor jullie allemaal!

17-12-2020
Afgelopen maandag en dinsdag hebben alle kinderen van groep 7-8 de peuters geholpen met het maken van een kerststukje. Samen hebben zij ervoor gezorgd dat het mooie kerststukjes zijn geworden. 
Het was een hele gezellige morgen! 
We hadden deze week nog veel meer gezellige activiteiten op de planning staan, helaas kunnen deze door de sluiting van de scholen niet doorgaan. 
We wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie, gezellige feestdagen en we hopen dat we iedereen snel weer kunnen zien!26-11-2020
Hoe ziet een weeksluiting er op onze school uit?
Iedere groep van onze school verzorgt één keer per jaar de weeksluiting. Als eerste gaan we in de groep dingen bedenken die we kunnen doen en laten zien tijdens de weeksluiting. Dan gaan we de rollen verdelen en spullen verzamelen die we nodig hebben. Het heeft altijd iets met ons Jeelo project te maken of met de tijd van het jaar, bijvoorbeeld Sinterklaas. Dan weten alle kinderen van school namelijk wat wij tijdens het Jeelo project doen in de klas. Zo zijn we nu bezig met het thema Leren van personen van vroeger. Ook oefenen we altijd een dansje of liedje. Ook doen we meestal een toneelstukje. Bij onze weeksluiting komende week hebben wij dat ook. We hebben een toneelstukje over Karel de Grote voorbereid. Over Karel de Grote leren we ook veel tijdens de lessen van Jeelo. En als iedereen zijn rol heeft gaan we alles oefenen. Eerst doen we het ongeveer een week oefenen met een blaadje met tekst en na een week gaan we alles oefenen zonder blaadje. Als we dat hebben gedaan, gaan we alle voorwerpen gebruiken. Op woensdag hebben wij de generale repetitie om te kijken of alles lukt. Ook laten we onze kunstwerken zien. Iedereen uit de klas heeft een rol bij de weeksluiting. En op vrijdagmiddag is het dan eindelijk zover. Een weeksluiting duurt ongeveer 30 of 40 minuten. Normaal mogen dan ook ouders, opa's en oma's enzovoorts komen kijken. Omdat dat nu niet mag door corona filmen we alles en sturen we het op naar de ouders. Zodat ze toch mee kunnen genieten. Een weeksluiting regelen is altijd super leuk!!!


Geschreven door Wessel en Fin uit 7/8B

 

   

Hier oefenen we voor een dansje en bereiden we een presentatie voor.


06-11-2020
Knutselen in het Jeelo project
Voor Jeelo hebben we een portret van onszelf als machthebber gemaakt en dat deden we als volgt: 
 
  • We maakten een foto van onszelf in een houding die veel macht uitstraalt.  
  • Toen hebben we hem uitgeprint en op een bruin A3 geplakt. 
  • Daarna mochten we de foto versieren met ijsstokjes, bakpapier, zilverfolie, borduurpapier, koffiefilters en wasknijpers. 
  • We moesten alles vol plakken want er mocht geen bruin meer te zien zijn.
  • Toen de fotolijst klaar was maakten we nog een witte kraag die we op de foto plakte. 
  • Het was een hele leuke opdracht en ze hangen mooi in onze klas!
Gemaakt door Stijn en Jesse uit de Talentenvijver!
  
Wij hebben een leuk project gehad over zorgen voor jezelf en anderen. We hebben het bijvoorbeeld gehad over botten en de bloedsomloop, virussen en gezond eten en een gezonde levensstijl. 
Virussen 
Er zijn al heel veel virussen geweest. Onder andere: corona, de pest, de spaanse griep en de mexicaanse griep. Als het virus zich over de hele wereld verspreid, heet dan een pandemie. 
Gezond eten 
Wij hebben geleerd dat gezond eten goed voor je is vooral groente en fruit. Ook water drinken is goed voor je lichaam. De hele school deed mee met dit project. Groep 7-8 had een gezonde lunch gemaakt met onder andere wraps, sandwiches, fruit en groentespiesjes en gevulde eieren. We hebben ook nog groentesoep gemaakt, het was erg leuk om het te maken. En natuurlijk ook leerzaam, want nu kunnen we het thuis ook maken. 

   

Botten 
We hebben veel geleerd over het menselijk lichaam. Onder andere over botten. We weten nu dat het lichaam uit 206 botten bestaat! Naast de s over de botten hebben we ook een les gehad over de bloedsomloop en de spijsvertering.
 
Geschreven door Veerle en Fin van de Avonturiers 

Kamp 2020
Van 23 - 25 september zijn we op kamp geweest met de groepen 7-8. Het waren 3 fantastische dagen. Op woensdag hebben we lekker gefietst, we hebben veel geleerd over de bossen in het Leudal en hebben onze t-shirts mooi versierd. Op woensdagavond werden we verrast door een frietwagen waar we heerlijke friet met snacks hebben gegeten, dat was smullen! Na dit overheerlijke diner waren er diverse optredens tijdens onze bonte avond en sloten we dag af met een super spannend nachtspel. Donderdagmorgen was het weer vroeg dag, we werden gewekt en meteen aan het werk gezet. Anke en Roel hadden een sportief ochtendspel bedacht. Na dit ochtendspel hebben we ons gewassen, genoten van een overheerlijke ontbijt en zijn we richting Buggenum gefietst. In Buggenum zijn we op bezoek geweest bij Home of Heroes waar de kinderen een obstaclerun hebben gedaan en een uurtje konden lasergamen. De reacties van de kinderen waren heel positief en ze hebben allemaal een super toffe activiteit gehad. Terug op ons kampterrein gingen we door met sportief bezig zijn en waren de sportspellen aan de beurt. Een super leuke middag met veel fairplay! 
Na een kei lekkere barbecue was het tijd voor de Grote Triolier Show en sloten we de avond gezellig af met een disco. Ook kwamen de leerkrachten van school deze avond op bezoek. En toen was het alweer vrijdag, de laatste dag. We stonden op tijd op om alvast wat dingen op te ruimen, genoten wederom van een heerlijk ontbijt en vervolgens hebben we het spel levend stratego gespeeld. Als allerlaatste activiteit van ons kamp stonden 'de geheime sleutels van het Leudal' op het programma. Een uitdagende GPS tocht. Nadat we onze boterhammen nog hebben opgegeten in de prachtige natuur fietsten we terug naar school waar we werden opgewacht door veel ouders, broertjes en zusjes. We kijken terug op een fantastisch kamp en willen iedereen die hier een steentje aan heeft bijgedragen hartelijk bedanken!
   

  


Bezoek aan het WML
Op woensdag 9 september zijn we met de klas naar het wml geweest dat betekent waterleiding maatschappij Limburg. Eerst werden we met de bus opgehaald die bus was eerst een Amerikaanse schoolbus maar was tot een wml bus gemaakt. De busrit was leuk en na een tijdje kwamen we aan en gingen we naar binnen en daarna gingen we met een trap omlaag. Daar moesten we onze handen ontsmetten en ging de man iets vertellen daarna gingen we met ipads zelf opdrachten maken. En de winnaars waren Tijn en Romay daarna gingen kreeg je letters en daarmee moest je een woord maken dat moest je opschrijven op een whiteboard en daarmee van alle groepjes werd een zin van gemaakt. En die zin was waterleiding maatschappij limburg. Eerst kregen we daar wat te eten een peperkoek en spa rood of water. Daarna gingen we door naar de fabriek hier mochten geen foto's gemaakt worden en we gingen weer met ipads vragen maken we kregen steeds met filmpjes nieuwe informatie en daar moesten we steeds vragen maken op de ipad. We kregen ook nog 2 vragen zonder ipad een van die vragen was waar licht de grootste wateropslag en dat was in Beek. Daarna gingen we terug naar de triolier met dezelfde bus en er kwamen liedjes van vroeger zoals: het kabouter plop liedje en oh ya le le en chi chi wa, het is stil aan de overkant. We kregen aan het eind nog een bidon die heel duurzaam is gemaakt.
Gemaakt door Loek Boonen

Start van het schooljaar in de groepen 7-8
De eerste 2 weken zitten er alweer bijna op. We hebben al hard gewerkt en veel gezellige dingen gedaan! Hieronder een kort verslag:
Week 1
Op maandag hebben we onze vakantieverhalen verteld aan de hand van super leuke foto's. In de Talentenvijver hebben we dinsdag kennisgemaakt met Loes. Elke dinsdag staat Loes in groep 7-8a. Op het chromebook hebben we de afgelopen week een vakantieverhaal gemaakt. We hebben geleerd hoe we moeten werken met Google Documenten en er is geëxperimenteerd met allerlei functies binnen dit programma. Alle kinderen vonden het reuze interessant en hebben enthousiast aan hun verhalen gewerkt. Dat smaakt zeker naar meer! 

Ook hebben de kinderen uit de Talentenvijver weer gegymd, nog lekker buiten. 

Week 2  
We hebben de afgelopen week weer hard gewerkt aan verschillende doelen van onder andere taal, spelling, rekenen en begrijpend lezen. Ook was onze schoolbieb weer open na een lange tijd en dus kunnen we weer lekker lezen in de groep.
Tijdens de doorschuifdag hebben we al super leuke boekenleggers gemaakt die nu goed van pas komen. 
Als je in groep 7-8 zit dan is het ook belangrijk dat je een agenda hebt.
Afgelopen week is de agenda samen met de kinderen ingeschreven en zijn de kringen gepland.

Na een heerlijke week hebben we donderdagmiddag in beide groepen lekker getekend. We zijn begonnen aan een heus zelfportret. Als de portretten klaar zijn zullen we jullie het eindresultaat laten zien!