14-01-2022
Gym in de groepen 7/8

Elke donderdag hebben de kinderen gymles van een vakleerkracht. Vandaag stond 'de salto' op het programma. In drie stappen gingen de kinderen leren hoe je een salto kon maken. Voor sommige wat spannend, voor anderen een leuke uitdaging. Aan het einde van de gymles gingen de salto's bij iedereen al super goed! Het was weer een geslaagde gymles.


13-12-2021
Surprise groep 7-8

Op vrijdag 3 december was het zo ver, de surprise in de groepen 7-8. Nadat we een aantal weken geleden lootjes hadden getrokken kon het knutselen en dichten beginnen. Alle kinderen hebben super goed hun best gedaan, de eindresultaten waren prachtig. Ook Sinterklaas en Piet kwamen nog even op bezoek. Het was een super gezellige dag!
04-11-2021

Rekenen in de groepen 7-8
Ook in de groepen 7-8 zijn we na de zoemervakantie gestart met de nieuwe rekenmethode. We hebben al veel geleerd en we zien dat de kinderen allemaal erg betrokken zijn bij de lessen. Afgelopen week zijn de kinderen aan de slag gegaan met meten en meetkunde. De kinderen van groep 7 hebben afstanden en tijden gemeten. Hoelang duurt het voordat de tennisbal van de tafel rolt en hoeveel meter kun je lopen binnen 10 seconden. Groep 8 heeft geleerd dat 1 dm3 hetzelfde is als 1 liter. Ook zijn we weer aan de slag gegaan met het uitrekenen van de inhoud. Het was een super leuke les en iedereen heeft erg goed z'n best gedaan.
 


07-10-2021
Kamp

Woensdag 22 september was het eindelijk zover, we gingen op kamp! Vanuit school vertrokken we naar het bezoekerscentrum in Haelen. Na een gezellige fietstocht kwamen we daar rond 11.00 uur aan. Middels een speurtocht kregen we meer te weten over diverse onderwerpen. Zo hebben we meer geleerd over de bever, kriebelbeestjes, de Ursulamolen en over de bijen. Na de speurtocht hebben we heerlijk in de buitenlucht onze boterham opgegeten en zijn we met z'n allen naar de Spar gefietst. Daar aangekomen hebben we eerst het terrein verkend en hierna de bedden opgemaakt. Het was ook hier meteen gezellig. Op het grote veld stond een stormbaan die natuurlijk meteen in de smaak viel bij de kinderen. Op woensdag hebben we nog onze t-shirts versierd, lekker frietjes gegeten en genoten van de bonte avond. Na de bonte avond was het tijd voor het nachtspel. Bij het nachtspel leerden we seinen d.m.v. morse codes. Na het nachtspel was het tijd voor een lekker kampvuurtje. Na een super gezellige 1e dag was het daarna tijd om naar bed te gaan. Het bleef wel nog lang onrustig.....

Donderdag stond in het teken van de Triolier Spelen. Een super sportieve dag met allemaal leuke sport spellen zoals voetbal, trefbal, stormbaan, parcours afleggen en slagbal. Na een echte openingsceremonie met muziek en zelf bedachte yells konden de spelen dan echt beginnen. Tussendoor genoten we van een heerlijke lunch. Donderdag was ook de dag dat de leerkrachten een bezoek kwamen brengen aan het kamp. Samen met de hulpouders, leerkrachten en kinderen genoten we van een overheerlijke barbecue. Na de barbecue stond de Grote Triolier Show op het programma. Na het succes van vorig jaar wisten we al dat dit wederom een hit zou worden. We hebben met z'n allen genoten van een heerlijke avond en gingen moe maar heel voldaan lekker naar bed. 

Op de laatste dag van ons kamp sloten we af met lasergamen en een obstacle run bij Home of Heroes. Daarna zijn we teruggefietst naar Reuver en konden we terugkijken op een fantastisch kamp! We willen alle ouders die hier hun steentje aan hebben bijgedragen heel erg bedanken voor alle hulp tijdens de voorbereiding en op het kamp zelf!


                   10-09-2021
Zomerfestival

Vrijdag 10 september was het eindelijk zover: we hadden zomerfestival. Het zomerfestival was eigenlijk al vorig schooljaar, maar dat ging niet door door een corona uitbraak op onze school, dus daarom hebben we dit jaar een feestelijk begin van het schooljaar. Met leuke activiteiten voor alle groepen! Er was een speciale gast uitgenodigd, genaamd DJ Wim die soms ook kinderdisco's geeft bij Drakenrijk. Hij gaf leuke dance battles over: Fortnite en Just Dance.


Groep 1 t/m 4 ging ook nog zandkastelen bouwen en groep 5 t/m 8 had lasergamen. Dat was tegenover school bij het speeltuintje. Je mocht 1 ronde achter bosjes zitten en de 2de ronde niet. Er was ook een stormbaan met veel obstakels. Dat was echt superleuk. Daarlangs stond een springkussen voor groep 1-2, maar de andere groepen mochten er ook van genieten. Het was vooral heel grappig wanneer je omviel. Er was een chillweide om lekker in te chillen. Hier kregen we ook wat lekkers te eten en te drinken en konden we even goed uitrusten van alle drukke activiteiten. We moesten ook van tevoren een wit t-shirt meenemen om je eigen t-shirt te pimpen! Dit werd geregeld door de expert KJ. Hij had speciale verf meegenomen waar we een mooi t-shirt van konden maken. 

Het was een hele leuke dag!!! 

Geschreven door: Senna en Jake uit de Avonturiers