Veilig helpen
We zijn bezig met het Jeelo project veilig helpen. Hierbij krijgen we 2 gastlessen van het rode kruis. De 1e gastles was afgelopen maandag. We zijn aan de slag gegaan met het aanleggen van verbanden. Het was heel interessant en leuk. We hebben veel geleerd wat we in de praktijk goed kunnen toepassen. 
      


Les Duits
Op vrijdag 29 november hebben alle kinderen in de bovenbouw een les duits gehad van Ralf. Ralf werkt als docent duits bij Broekin. Het was een hele interessante, leerzame en leuke les. Dankjewel Ralf!







Spaarvarken knutselen
In beide groepen 7-8 hebben we in het kader van ons project 'omgaan met geld' een spaarvarken van papier maché geknutseld. Verder werken we elke week in groepjes aan ons eigen bedrijf. We vinden het een super leuk en leerzaam project!

  

  


Verkeersquiz
Op dinsdag 12 november hebben de kinderen uit groep 8 deelgenomen aan de verkeersquiz van de gemeente Beesel. In de Schakel werd met de andere scholen gestreden om de winst. Helaas werden we niet de winnaar maar hebben we samen wel een hele leuke middag gehad. 

  


Ons Jeelo project geschreven door Robyne uit groep 8
Wij hebben het met Jeelo gehad over het project omgaan met elkaar. Bij dit project hebben we geleerd wat discriminatie is,  wat een multiculturele samenleving is en we hebben gepraat over verschillende geloven. Er zijn ook mensen in de groep geweest en die vertelden over dementie. Dit is een ziekte in de hersenen die ervoor zorgt dat je veel vergeet. We mochten toen ook vragen stellen aan een ouder echtpaar waarvan de vrouw dementie had. Dat was heel interessant.

Daarnaast hebben we ook spelletjes gespeeld met ouderen bij Offenbeckerhof. In dit zorgcentrum zitten veel mensen met dementie. Dat was echt super gezellig en ik hoop dat we dat vaker gaan doen. 

Met de expressielessen hebben een vriendschapssymbool gemaakt van klei. Dit moest eerst drogen en daarna konden we het schilderen. De eindresultaten zijn heel mooi geworden.

Verder hebben we tijdens dit project nog in groepjes gewerkt aan een dans. Dit was de traditionele dans van een land. We konden kiezen uit China, Rusland, Afrika, Roemenië, Turkije en Griekenland. We hebben de dansen bestudeerd en naar de muziek geluisterd. Hierna mochten we zelf danspasjes bedenken en dit presenteren in de groep.

Het was een leuk en leerzaam project! 


Omgaan met elkaar
Op dinsdag 17 september hebben de mensen van Beesel dementievriendelijk en Alzheimercentrum Limburg gastlessen gegeven in de bovenbouw van OJBS de Triolier. In het kader van de week van de dementie leerden de kinderen meer over deze ziekte en konden ze hun vragen stellen aan een echtpaar die hier helaas mee te maken hebben. De voorlichting paste heel goed binnen het schoolbrede project 'Omgaan met elkaar'. Als vervolg op de gastlessen gaan de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 op bezoek bij de ouderen van Offenbeckerhof. Hier gaan ze samen spelletjes spelen en bewegen op muziek. Kortom gezellig omgaan met elkaar!


Bezoek aan de rockstation.
De kinderen van groep 7-8 zijn donderdag alweer voor de 2e keer bij de Rock Station in Reuver geweest. Zij volgen hier iedere week een muziekles van een expert en dat voor een periode van 12 weken lang. De kinderen hebben een keuze gemaakt uit drums, keyboard, zang, dans en gitaar.
Iedereen is ontzettend enthousiast en er zijn al een paar mooie, muzikale resultaten te zien!




Kikkerpoel
Op 29 augustus zijn de kinderen uit groep 8 naar de kikkerpoel geweest. Elk jaar houden we hier een grote schoonmaak en zorgen we ervoor dat de dieren in de natuur weer een mooi leefgebied hebben. Zoals jullie kunnen zien op de foto's hebben we hard gewerkt en waren we zeker niet meer schoon toen we thuis kwamen. Het was een hele leuke middag!

 




De eerste twee schoolweken van de Avonturiers

Wij gaan jullie laten lezen waar wij mee zijn begonnen dit schooljaar.

Toen we de eerste dag naar school gingen was iedereen helemaal blij om elkaar weer te zien. We hadden er heel veel zin in! Natuurlijk was het voor sommige kinderen ook wel spannend. 
We deden veel leuke leerspelletjes en samenwerkingsspelletjes.
Dat was heel leuk en gezellig. Zo leerden we elkaar ook beter kennen. 
En we zijn ook nog voor de eerste keer na de vakantie naar de gym geweest. We hebben samengewerkt met een parachute en kregen opdrachten met een ballon. 

De maandag van de 2e week hebben we de eerste weekopening gehad. Onze groep, de Avonturiers, moest deze weekopening organiseren. 
Dinsdag was Imke (onze juf) jarig. We hadden de klas versierd en we kregen iets lekkers. Het was super leuk en gezellig!
Op donderdag zijn we voor het eerst naar de Rock Station geweest voor muziekles. We gaan hier de komende 12 weken naartoe. We mochten kiezen uit de volgende vijf dingen: drum, gitaar, keyboard, zang en dans. Het was heel erg leuk. De les ging veel te snel voorbij. Dit waren de eerste twee weken van het schooljaar van groep 7 en 8b.

Op naar nog meer leuke en fijne weken!

Geschreven door: Maartje en Loreen