Omgaan met elkaar

Op dinsdag 17 september hebben de mensen van Beesel dementievriendelijk en Alzheimercentrum Limburg gastlessen gegeven in de bovenbouw van OJBS de Triolier. In het kader van de week van de dementie leerden de kinderen meer over deze ziekte en konden ze hun vragen stellen aan een echtpaar die hier helaas mee te maken hebben. De voorlichting paste heel goed binnen het schoolbrede project 'Omgaan met elkaar'. Als vervolg op de gastlessen gaan de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 op bezoek bij de ouderen van Offenbeckerhof. Hier gaan ze samen spelletjes spelen en bewegen op muziek. Kortom gezellig omgaan met elkaar!




De eerste twee schoolweken van de Avonturiers

Wij gaan jullie laten lezen waar wij mee zijn begonnen dit schooljaar.

Toen we de eerste dag naar school gingen was iedereen helemaal blij om elkaar weer te zien. We hadden er heel veel zin in! Natuurlijk was het voor sommige kinderen ook wel spannend. 
We deden veel leuke leerspelletjes en samenwerkingsspelletjes.
Dat was heel leuk en gezellig. Zo leerden we elkaar ook beter kennen. 
En we zijn ook nog voor de eerste keer na de vakantie naar de gym geweest. We hebben samengewerkt met een parachute en kregen opdrachten met een ballon. 

De maandag van de 2e week hebben we de eerste weekopening gehad. Onze groep, de Avonturiers, moest deze weekopening organiseren. 
Dinsdag was Imke (onze juf) jarig. We hadden de klas versierd en we kregen iets lekkers. Het was super leuk en gezellig!
Op donderdag zijn we voor het eerst naar de Rock Station geweest voor muziekles. We gaan hier de komende 12 weken naartoe. We mochten kiezen uit de volgende vijf dingen: drum, gitaar, keyboard, zang en dans. Het was heel erg leuk. De les ging veel te snel voorbij. Dit waren de eerste twee weken van het schooljaar van groep 7 en 8b.

Op naar nog meer leuke en fijne weken!

Geschreven door: Maartje en Loreen

Kikkerpoel
Vorige week zijn de kinderen uit groep 8 naar de kikkerpoel geweest. Elk jaar houden we hier een grote schoonmaak en zorgen we ervoor dat de dieren in de natuur weer een mooi leefgebied hebben. Zoals jullie kunnen zien op de foto's hebben we hard gewerkt en waren we zeker niet meer schoon toen we thuis kwamen. Het was een hele leuke middag!





Bezoek aan de rockstation.

De kinderen van groep 7-8 zijn donderdag alweer voor de 2e keer bij de Rock Station in Reuver geweest. Zij volgen hier iedere week een muziekles van een expert en dat voor een periode van 12 weken lang. De kinderen hebben een keuze gemaakt uit drums, keyboard, zang, dans en gitaar.
Iedereen is ontzettend enthousiast en er zijn al een paar mooie, muzikale resultaten te zien!