07-07-2021

Schoolreisje Kinderstad Heerlen
Afgelopen maandag mochten we gelukkig weer op schoolreisje. We zijn met beide groepen 3-4 naar Kinderstad Heerlen geweest. Vol enthousiasme stapten iedereen in de bus. In Kinderstad Heerlen was het helemaal niet druk, dus hoefden we nergens lang te wachten. In het klimparadijs, de botsauto's, de vrije val, twee achtbanen en natuurlijk nat worden in de boomstammetjes waterbaan. Als afsluiting nog genoten van een heerlijke slush puppy of een softijsje. Toen moe, maar met een lach op ieders gezicht terug richting Reuver. Het was een super gezellige en leuke dag! 


26-04-2021

Jeelo
Op dit moment zijn we bezig met het thema ''Omgaan met de natuur''. We leren hier over planten en dieren in de berm en sloot. Uit welke delen bestaat een plant en wat kun je eten van de plant? Koningsspelen
Dit jaar hebben we een aangepast programma gehad voor de kinderen. 's Morgens hebben we in de groep gedanst en een koningsquiz gespeeld. 's Middags hebben we met de groep leuke spelletjes gespeeld op het grote voetbalveld. Wat was het gezellig zeg en wat boften we met het prachtige weer!!

22-03-2021
We hebben afgelopen week een leuke expressieopdracht gehad! Wanneer we nu 's morgens de klas binnenkomen zien we al onze namen op het prikbord hangen. 
Het thema van Jeelo, het maken van je eigen product, hebben we deze week afgerond. Er zijn mooie knikkerbanen en droomhuizen ontworpen en tot slot hebben de kinderen een eigen collage mogen maken van torens en huizen.     

04-03-2021
Als de kinderen 's morgens de klas binnenkomen, gaan ze lekker tekenen in hun tekenschrift. Hier worden de mooiste creaties gemaakt!

    

Bij de schrijfles is de schrijfhouding ook erg belangrijk. Aan het begin van de les krijgen de kinderen een filmpje te zien waar ze in die les speciaal op moeten letten.

      

Voor het eerst mogen we weer lekker buiten gaan gymmen! We zijn bezig met het spel Heksenketel. 

  

 

Verkeer
Iedere week gaan we in De Droomboom ook aan de slag met verkeer. We gebruiken hiervoor de methode van Veilig Verkeer Nederland. 

11-02-2021
De afgelopen weken tijdens het thuisonderwijs hebben de kinderen super hard gewerkt! Elke morgen volgden alle kinderen netjes de online instructie en gingen ze vervolgens weer zelfstandig aan het werk. 
Groep 3 kreeg instructie over lezen, rekenen en schrijven. 
Groep 4 kreeg instructie over lezen, taal, spelling, rekenen en schrijven. 
Tijdens de online momenten 's middags hebben we onder andere gegymd, getekend, geknutseld, muziek gedaan en verkeer. We willen iedereen bedanken voor de hele fijne samenwerking van de afgelopen weken. Een groot compliment voor iedereen!!!

https://lh4.googleusercontent.com/-h_xbuQyNXKpdWMFMitx09bSnfViPe5s8Iz5xdCySFsl2usNGxDzuAY23oIcAUAW26sbePyMHiRH6UVhYNPVIkOgnhtSceenKrLWudifywpke92i0YzKdC7J9TQPd2ovKZMLucTo

Afgelopen week mochten we weer naar school. De leerlingen en wij waren er allemaal weer aan toe, wat was het fijn!
In de groepen wordt opnieuw aandacht besteed aan groepsvorming. Groepsgesprekken, coöperatieve werkvormen en spelletjes komen in alle groepen aan bod.

Deze week zijn we begonnen met het nieuwe Jeelo thema 'Maken van je eigen product'. In groep 3-4 gaan we huizen en torens bouwen. Ook komen de loodgieter, de metselaar en de timmerman uiteraard aan bod. 

Oktober 2020
We hebben de eerste periode er weer op zitten. Wij zijn dit schooljaar goed gestart. 
's Morgens starten we in de stamgroep. Hierna wordt de groep gesplitst. Groep 3 krijgt les van Dorette en groep 4 krijgt les van Marly. 

Groep 3 is dit schooljaar begonnen met het leren lezen, schrijven en rekenen.Groep 4 is 's morgens bezig met lezen, spelling, begrijpend lezen en rekenen. 
Om 12 uur gaat iedereen weer naar zijn stamgroep en eten we samen in de eigen groep. 
's Middags staat er Jeelo, verkeer , Sociaal Emotionele ontwikkeling, gym en tekenen op het programma. 

In de Droomboom worden de kinderen  verwelkomd met een boom waarin hangt wat ze later graag willen worden. 

                                                         


In de Tovertuin worden de kinderen verwelkomd met eigen gemaakte tover potten. Daarin hebben ze getekend hoe zij dit magische schooljaar zich voorstellen. 

                                                        


 We hebben samen met de hele klas de klassen afspraken gemaakt en deze hangen in de klas.

                      

       


Het eerste thema van Jeelo heette ''Zorgen voor jezelf''. We hebben veel geleerd over ons eigen lichaam en de zintuigen. We hebben het thema afgesloten met een presentatie over de verschillende zintuigen. Dit hebben de kinderen heel knap gedaan!   
                                                                                            

                                   

Dit is wat er o.a. in De Tovertuin is geknutseld. 

   

Met de herfstvakantie in aantocht, is dit sinds afgelopen week bij De Tovertuin op de ramen getekend.Na de herfstvakantie gaan we beginnen met het thema ''Leren van personen van vroeger''.   

Inmiddels zijn in de Sinterklaas periode aangekomen. De kinderen zijn er vol van. Beide lokalen zijn volop versierd.

 
 
 


Inmiddels hebben we onze eigen gemaakte spinnenwebben in de klas hangen. Want het is immers nog steeds herfst, al zou je dan aan de buitentemperaturen niet zeggen. 
 

Het tweede thema van Jeelo heette ''Helden van vroeger''. Daarom gaan we op 24 november en 3 december naar museum De Locht. In dit museum gaat het allemaal over vroeger. Met volop materialen die de kinderen kunnen zien en uitproberen. Daar kijken we echt naar uit!!

De afgelopen periode zijn we in de beide groepen 3-4 bezig geweest met het Jeelo-project 'Leren van personen van vroeger'. 
Aan bod kwam Samuel van Houten, Anne Frank, Vincent van Gogh en Michiel de Ruijter. Tijdens de schrijfles komt er af en toe ook een creatieve schrijfles aan bod. Dit vinden de kinderen ook erg leuk om te doen.
Ze mogen dan gebruik maken van kleurpotloden, fine-liners en gelpennen.Om weer fit te worden, doen we tussendoor een energizer. Hier zijn we snoepjes aan het toveren.