Weeksluiting Droomboom en Junglebende
Op vrijdagmiddag 19 april hadden de groepen 4 en 5-6 samen de weeksluiting. Omdat we op school bezig zijn met het Jeelo-project 'Zorgen voor dieren' hadden we gekozen voor een Waku Waku quiz; eentje voor de onderbouw en eentje voor de bovenbouw.
Ook hebben we nog onze knutselwerkjes laten zien die we samen gemaakt hadden. 
We hadden ook nog een swingend lied van Kinderen voor Kinderen laten horen.

IMG_0010.JPG


Weeksluiting groep 3 en groep 4-5
De kinderen van de Sprookjeswereld en de Tovertuin hebben een spectaculaire weeksluiting op het podium laten zien. De zaal zat vol met kinderen, ouders, opa's en oma's. Ze lieten een aflevering van het Klokhuis zien in het thema Veilig helpen. Voorafgaand hebben beide groepen samen geknutseld en prachtige hulpvoertuigen gemaakt. Mooie brandweerwagens, politieauto's en ambulances kwamen voorbij! Kinderen hebben laten zien welke hulp je moet verlenen bij verschillende ongevallen. Wat moet je bijvoorbeeld doen als iemand een bloedneus heeft, gestoken is door een wesp of een pleister nodig heeft? De kinderen van de Sprookjeswereld en de Tovertuin hebben het allemaal laten zien. We sloten de show af met het knallende nummer 'Bewegen is gezond'. De hele school deed mee met het dansje! Het was een fantastische weeksluiting van al deze kanjers!01-03-2024
Jeelo: Veilig Helpen

Tijdens dit project hebben we bezoek gehad van het Rode kruis. In groep 4 kwamen zij ons vertellen over EHBO. Wat kun je zelf doen? Wanneer ga je naar een huisarts, wanneer naar het ziekenhuis en wanneer naar iemand van het Rode kruis? 

De kinderen mochten pleisters en verbanden bij elkaar aanleggen. 


22-02-2023
Hoera, het is feest in groep 3. De kinderen hebben nu alle letters aangeleerd. In de klas hebben we het letterfeest gevierd. De kinderen hebben een letterspeurtocht gedaan. Daarna mochten we ook nog onze eigen kroon versieren en hebben we genoten van een lekkere traktatie. Robert, de directeur van onze school, heeft samen met juf Ella de diploma's uitgedeeld. Op de foto's is te zien hoe gezellig het feest was.Kerstmarkt 2023

Afgelopen woensdag 20 december, was er een kerstmarkt op OJBS de Triolier. Hiervoor hebben de kinderen van groep 4-5 prachtige knutselwerkjes gemaakt om te verkopen. De opbrengst van deze verkoop ging naar Stichting Leergeld Beesel. Het was een hele gezellige, sfeervolle en leuke kerstmarkt waarbij bijna alle knutselwerkjes zijn verkocht!
Fijne feestdagen allemaal!Sinterklaas 2023Oktober 2023
Dit schooljaar zijn we in de Tovertuin gestart met een nieuwe methode voor spelling en taal, namelijk Taal Actief 5. Het eerste thema zit er alweer op. Alle geleerde spellingregels worden herhaald in een dictwee. Dit houdt in dat de kinderen bij elkaar een dictee afnemen, dit samen nakijken en de regels aan elkaar uitleggen. Een super leuke en leerzame manier om met de spellingregels bezig te zijn. 

    

    

 September 2023
We zijn al weer een aantal weken gestart met het nieuwe schooljaar. De kinderen zijn al weer goed gewend aan het dagelijkse ritme en ze hebben zin om nieuwe dingen te leren. 

Het eerste thema van Jeelo voor dit schooljaar is 'Omgaan met elkaar''. 
In dit thema leren we wat de verschillen tussen het leven vroeger en nu zijn. Hoe leefden opa en oma vroeger? Verschillende soorten gezinnen. Hoe ziet jouw eigen gezin eruit?Als eindopdracht gaan we een tijdbalk maken. De kinderen gaan met foto's en tekst een tijdbalk maken van hun eigen leven. Op die manier kunnen ze de verschillende levensfases van zichzelf zien en er wat over vertellen aan anderen.