30-06-2022
Schrijfles

Het afgelopen schooljaar hebben de kinderen alle schrijfletters geleerd tijdens de schrijflessen.
Na de instructie gaan de kinderen rustig aan het werk in het schrijfschriftje. De kinderen schrijven nu al hele bladzijdes vol met woorden en zinnen.

   

14-06-2022
Schoolreisje groep 3-4

Wauw, wat hebben we weer een fantastisch schoolreisje achter de rug!! Met z'n allen gezellig zingend in de bus, richting Kinderstad Heerlen. Hier hebben we de hele dag genoten van alle attracties, zoals de achtbaan, de botsauto's, het mega grote springkussen, de boomstammetjes en nog veel meer. Aan het eind van de dag moe, maar voldaan terug naar Reuver. Het was een waanzinnig toffe dag!!

   

16-05-2022
Vrijdag 22 april hebben we weer eindelijk kunnen genieten van de koningsspelen. 

De kinderen hebben verschillende spelletjes gedaan zoals:
  • touwtrekken
  • hockeyen
  • ringwerpen
Het was een super gezellige dag!31-03-2022
Blokuur in groep 3
Tijdens het blokuur gaan de kinderen aan de slag met verschillende werkjes. Ze kiezen deze werkjes van de blokuurkaart (blauwe kaart op de foto).
Op de foto's zijn een aantal leeswerkjes te zien. 

                                 

21-02-2022
Bezoek aan de bibliotheek
Op dezelfde dag als 'Doe raar met je haar', brachten de kinderen van groep 4 hebben een bezoek aan de bieb. Daar werd van alles uitgelegd over de bieb, hoe je makkelijk boeken kunt vinden die je leuk vindt, waar de boeken staan van je eigen leesniveau en nog veel meer. De kinderen hebben ook geluisterd naar een voorleesverhaal van Woeste Willem. Aan het einde werd het bezoek afgesloten met het spel 'Ren je rot'. We bedanken Miriam voor de leuke en leerzame ochtend in de bibliotheek. 

     

      

     04-02-2022
Ons nieuwe thema van Jeelo heet 'Leren voor later'. Uitvindingen van vroeger en nu staan centraal. De kinderen gaan als eindopdracht een eigen uitvinding bedenken en deze proberen te ontwerpen. We zijn benieuwd naar de verrassende ideeën. 

   

Tijdens het knutselen hebben we een skiër gemaakt. De kinderen hopen dat deze ervoor zorgt dat er toch nog wat sneeuw in Reuver gaat vallen. 14-01-2022
Deze week is de hele school gestart met nieuwe Jeelo thema 'Leren voor later'. Vandaag ging de les over 'De fiets van vroeger tot nu'. De kinderen hebben geleerd hoe de eerste fietsen eruit zagen en hoe deze werkten. Er is wel heel veel veranderd sinds vroeger en de moderne E-bikes van nu. Dit thema gaan de kinderen toe werken naar hun eigen uitvinding. We zijn heel benieuwd wat voor creatieve, slimme en handige uitvindingen de kinderen gaan bedenken. 23-11-2021
De kinderen van beide groepen 3-4 zijn naar kinderboerderij Hagerhof geweest. We hebben de les van 'Graan tot brood' gevolgd. Bij binnenkomst kregen alle kinderen een schort om. Op de tafels stonden al bakjes met meel klaar. Stap voor stap hebben ze hier deeg van gemaakt. Eerst een beetje water erbij, even mengen, weer een beetje water en toen langzaamaan beginnen met kneden. Al tellend tot 50 had ieder kind een deegballetje. Hier kwam gist bij en weer kneden. Een snufje zout en kneden maar. Daarna moesten ze er een koeientong van maken. Hier kwam een beetje olie overheen, daarna konden ze het oprollen en in een klein bakvormpje doen. Voor degene die wilden kon er nog sesamzaad overheen. En toen…. wachten geblazen, want het deeg moet eerst rijzen. 

Gelukkig is er op de kinderboerderij altijd iets te doen, dus handen uit de mouwen en aan het werk. De geiten kammen, dieren aaien en voeren, vegen, ga zo maar door. 

Nadat het deeg genoeg gerezen was en in de oven kon, kregen de kinderen nog uitleg over graan. Hoe krijgen ze nu meel van graankorrels? Op vier verschillende manier, o.a. met een ouderwetse maalsteen of graanmolen konden ze van graankorrels meel malen. Het was wel hard werken hoor. En toen….. PING! Het wekkertje van de oven gaat af, de broodjes zijn klaar. De verse, warme broodjes waren heerlijk!! Het was een leerzame en smakelijke ochtend!

         

30-09-2021
Schrijven
De afgelopen weken zijn de kinderen begonnen met het schrijven van de schrijfletters. We hebben nieuwe potloden gekregen waarmee de kinderen nog beter de letters kunnen schrijven.
De schrijfhouding is ook erg belangrijk tijdens het schrijven.   Verjaardag
We hebben de eerste verjaardag van het nieuwe schooljaar er weer op zitten! Wat was het gezellig om weer samen te zingen, muziek te maken, receptie te houden en de kaarsjes uit te blazen!